Deze pagina is bestemd voor uw reacties, mild commentaar en welkome suggesties. Joop Lindeijer.

Reacties 2006


16-12-2006
Beste Joop,

Ik wil je toestemming vragen om de foto's op DutchDivas.net van Julia Culp en Cornelia van Zanten over te nemen op Wikipedia, voor gebruik in de Nederlands- en Engelstalige artikelen over deze zangeressen. Het is zeker mogelijk om de site als bron van deze foto te vermelden in desbetreffende artikelen.

Ook stel ik eventuele correcties van de artikelen zeer op prijs. Zie:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Julia_Culp
https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Culp
https://nl.wikipedia.org/wiki/Corn%C3%A9lie_van_Zanten
https://en.wikipedia.org/wiki/Corn%C3%A9lie_van_Zanten

Alvast bedankt, en fijne feestdagen!

groeten, Jorrit van Hertum

Beste Jorrit,

Bronvermelding stel ik altijd op prijs. Ik heb zelf de nodige moeite gedaan om een en ander te verzamelen en zie dat gaarne vermeld. De links naar mijn site, zowel bij Julia Culp als Cornelie van Zanten verwijzen uitsluitend naar het Engelstalige gedeelte van mijn site. Verwijzing naar het Nederlandstalige gedeelte lijkt mij logischer. Bovendien is het
Nederlandstalige gedeelte veel uitgebreider.
Over de zin: " In de V.S. maakte ze ook een aantal plaatopnames " een kleine opmerking. Julia Culp maakte zo'n 90 plaatopnames in de periode 1906-1924. In de V.S. 41 opnames voor het label Victor in de periode 1914-1917 en in 1924. Haar eerste plaatopnames werden echter in Berlijn opgenomen in 1906, 1910,1911 en 1914. Haar laatste opnames, wederom in Berlijn in 1926. Ook maakte ze opnames in Amsterdam, 1907-1908. Persoonlijk vind ik haar vroege Berlijnse opnames het mooiste. Overigens ... Julia Culp zong praktisch niets van Richard Strauss, wel van Brahms, Wolf, Schumann (complete Frauenliebe und -leben) en Schubert. Met Strauss heeft zij hierover tijdens een 'etentje' nog pittig gediscusieerd.
Cornelie van Zanten heeft helaas haar stem nooit vastgelegd, van haar resten alleen haar boeken.

Fijne feestdagen,
Joop Lindeijer


8-12-2006
Geachte heer Lindeijer,

Ik zoek informatie in verband met de Belgische sopraan Andree Nevry, maar kan op het internet niks vinden. Misschien kunt u me (links naar) informatie over haar bezorgen?

Vriendelijke groeten, John de Winter

Geachte heer De Winter,

Veel informatie heb ik niet, maar mogelijk is het volgende toch bruikbaar:

De sopraan Andrea (Andree) Nevry werd geboren op 27 januari 1918 te Gent. Zij studeerde bij Mevr. De Preter op het conservatorium van Gent en in Parijs bij Madeleine Maison. Haar concertdebuut maakte zij in 1946 te Luik, waar zij in 1947 optrad als Salome in de gelijknamige opera van Richard Strauss. Datzelfde jaar trad zij tevens op in de Opera van Gent en in de seizoenen 1948-1963 zong zij bij de Opera van Antwerpen. Aan de Opera van Gent zong zij in de seizoenen 1945/46, 1947/48 en 1956/57.
Zij was vooral bekend en gewaardeerd in heldinnenrollen in opera's als Don Pasquale, Albert Herring (Britten), The Telephone (Menotti), Blauwbaard (Bartok) en La Vedova Scaltra (Ermanno Wolf-Ferrari). Zij gasteerde frequent bij de Munt, de Opera van Luik en de Opera van Gent. Zij trad op in concertuitvoeringen in Nederland, Frankrijk en uiteraard in Belgie. Ook trad zij op voor de radio en voor de TV.

bronvermelding: Belgian Opera Houses and Singers, Richard T. Soper

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


5-12-2006
Beste heer Lindeijer,

Ik zou graag de geluidsfragmenten willen kunnen beluisteren op uw site. Dit gaat echter niet, hoewel ik windows media heb. Ik heb een apple computer waarop gewoonlijk windows media bestanden goed af te spelen zijn. Hebt u enig idee wat aan de hand kan zijn?

Met vr groeten
Claudi Hulshof

Dag mevrouw Hulshof,

Ik vermoed dat de Windows Mediaplayer onder OS X het MMS (Microsoft Media Server/ Windows streaming protocol ) niet aankan. Maar met de gratis Real Player is de andere optie geen probleem. OS X versie 10.3 en hoger wordt aanbevolen. U kunt het programma hier downloaden:

https://www.apple.com/downloads/macosx/internet_utilities/realplayer.html

Veel luisterplezier,
Joop Lindeijer


24-11-2006
Geachte heer Lindeijer,

Ik ben op zoek naar de film: "Du bist der Welt fur mich" oftewel de levensroman van Richard Tauber.
Kunt u mij zeggen of ik daar op de een of andere manier aan kan komen?

Ik hoor het graag.

Vriendelijke groet, S.J.M. Epping

Geachte mevrouw Epping,

Ik ken de film. Destijds - 1953 - heb ik hem ook in de bioscoop gezien. Het 'geromantiseerde' levensverhaal van Richard Tauber gezongen en gespeeld door Rudolof Schock. Ik heb zelf ook even gezocht, maar kon ook geen leverancier vinden. Probeert u het ook eens via de de Nederlandse Rudolf Schock-site. Zie de pagina Links.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


4-11-2006
Goedemorgen Joop Lindeijer

Hartelijk dank voor uw site over operadiva's.

Ik mis Joke de Vin, ik hoorde haar zingen bij Opera Festival! in Beaufort, Austerlitz en was onder de indruk. Zij gaf daar een workshop waarvan mijn dochter onder de indruk was. Misschien kunt u via Beaufort informatie krijgen, zij zong in vele grote operahuizen in Europa. Ik had haar een keer op televisie gezien in een programma met o.a. Miranda van Kralingen.

Vriendelijke groet, Gerhild

Geachte heer/mevrouw Gerhild,

Ik pretendeer met mijn site niet volledig te zijn, streef dat ook niet na. Ik heb op het internet gezocht naar haar en vond inderdaad vrij veel informatie. Maar de hoofdmoot van de site blijft toch zangers en zangeressen uit ons verleden en daar valt nog veel te doen. Veel mini-biografieen - o.a. Orelio! - moeten nog uitgebreid worden en dat gaat bij mij voor Joke de Vin.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


1-11-2006
Beste heer Lindeijer,

om te beginnen zou ik je willen feliciteren met je prachtige website, dit is een zeer duidelijke en uitgebreide webstek!
Ik zag wel echter een klein foutje; in "de hoge c" bij "Dramatische mezzosopraan: een lichte alt-stem tot a2, die in sommige gevallen ook dramatische-sopraan rollen kan zingen (Amneris in Aida). Voorbeelden: Ebe Stignani, Giulietta Simionato." 
Amneris in Aida is echter wel een dramatische mezzosopraan, de hoogste noot die zij (eenmalig) moet zingen is een 2de la#, meestal een 2de la gewoon. 
Wou je gewoon even dit kleine detail melden, maar ik vind je website echt uitzonderlijk goed!!
Vriendelijke groeten, Nicolas Martinez!

Beste heer Martinez,

Het voorbeeld van Amneris slaat op het stemtype, niet expliciet op het bereik. U zou dus voor het stemtype kunnen lezen 'globaal of ongeveer tot a2'. Overigens dank voor de complimenten!

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


19-10-2006
Geachte heer Lindeijer,

Mijn complimenten voor Uw bizonder interessante en mooie site. Ik vind het geweldig om zoveel informatie te vinden van Nederlandse klassieke zangers en zangeressen.
Ik wilde bij de Vara de cd set Het puik van zoete kelen bestellen, maar deze set is helaas niet meer verkrijgbaar.
Ik vind het toch jammer dat er van de Nederlandse artiesten van enkele jaren terug niets meer te koop is.

Vriendelijke groeten, Ton Kalkman

Geachte heer Kalkman,

Dank voor uw complimenten en tip. De cd-set staat nog wel vermeld op de site van de VARA voor: prijs: €61.26 , maar bestellen gaat inderdaad helaas niet meer. Overigens is er nog wel het een en ander aan opnames te koop. Ik weet niet waar uw voorkeur naar uit gaat, maar van b.v. Gre Brouwenstijn, Cristine Deutekom, Elly Ameling, Jard van Nes, e.d. zijn nog volop cd's te verkrijgen.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


5-10-2006
Geachte heer Lindeijer,

Het doet me zeer veel deugd dat u Eva-Maria Westbroek aan uw lijst met Dutch Divas hebt toegevoegd! Voorwaar een topsopraan met een grote carriere in het
verschiet... 
Ik mail u naar aanleiding van het geluidsfragment uit Andrea Chenier dat u bij haar naam hebt geplaatst; Helaas zegde Nicola Rossi voor de tweede achtereenvolgende keer een Matineevoorstelling af na een gloedvol debuut in L'amore dei tre Re. De tenor met wie Eva-Maria hier zingt is dan ook niet Nicola Rossi, maar Andrew Richards.

Met vriendelijke groet, 
Marcel Schouten

Geachte heer Schouten,

Dank voor de tip. Ik geloof dat de vervanging geen gemis is. Wat ik zo
hoor in het fragment, kwijt Andrew Richards zich ook voortreffelijk van zijn
taak.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer

Geachte heer Lindeijer,

Graag gedaan. Andrew Richards deed het erg goed inderdaad. Hij kreeg een dermate luid applaus (ik was in de zaal) dat hij de tranen niet kon bedwingen.....

In m'n overmoed maakte ik echter wel een vergissing. Ik beweerde dat die Nicola Rossi eerder wel zong in de L'amore dei tre Re, dit klopt echter niet, het was Mascagni's Iris.

Veel succes met uw site!
Met groet, Marcel


4-10-206
Geachte heer Lindeijer,

Het zal vaker gezegd en geschreven zijn: van harte gefeliciteerd met uw site en alle uitvoerige informatie!

Naar aanleiding van de komende opvoering in De Matinee in het Concertgebouw van Adriana Lecouvreur en wat surfende over het Internet kom ik natuurlijk uit bij Magda Olivero en uw inrformatie over haar. Zij is wel wat lang afwezig geweest na 1941 (er staat in de tekst "190 jaar" en begrijpelijk is dat natuurlijk 19 jaar....Misschien wilt u die extra " 0" weghalen? 
Ik hoop dat u -net als ik in de zaal zelf- zult gaan genieten van deze opvoering aanstaande zaterdagmiddag met toch ook wel een diva in de persoon van Nelly Miricioiu in de titelrol. Enkele jaren geleden was Magda Olivero nog zelf aanwezig bij een andere Matinee met La Miricioiu in de titelrol. De binnenkomst van Olivero zal ik nooit vergeten, ik krijg er nog koude rillingen van. Op de achtergrond draai ik de opname van Adriana Lecouvreur met Olivero uit Napoli (1959). Volgens mij nog steeds een van de beste opnames van deze geweldige opera. 
Enkele jaren geleden heb ik Varazze bezocht, waar Cilea heeft gewoond en in 1950 is overleden. Buiten een herdenkingsplakaat aan de gevel is er niets daar wat aan hem herinnert. Gelukkig is er zijn muziek.

Met vriendelijke groet, 
Gertjan Gubbi

Geachte heer Gubbi,

Dank voor de tip. Typisch hoe je over zo'n tikfout heen kunt lezen, uiteraard heb ik dat inmiddels gecorrigeerd. Over de Adriana uitvoering met Nelly Miricioiu heb ik gelezen, ik ga nog zelden naar de opera. Het moet volgens de recensenten erg goed geweest zijn. Ik ken haar - Nelly - van een uitvoering van Donizetti's Anna Boleno, ook in Amsterdam, die ik jaren geleden toevallig op de radio hoorde. Ik heb de uitvoering uitgeluisterd en deelde het enthousiasme van het publiek. De 1959 uitvoering van Adriana van Magda Olivero ken ik niet. Zelf bezit ik een 1965 uitvoering uit Amsterdam en ook haar laatste plaatopname van deze opera - een verkorte uitvoering met pianobegeleiding - uit 1993. Zelfs daar heb ik met fascinatie en plezier naar geluisterd. De andere solisten waren eveneens bejaarden, maar ze hadden er allen duidelijk zin in.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


4-10-2006
Beste Joop,

Heel interessante site! Ik zag, dat je ook links naar websites publiceert. Ik ben zelf professioneel zangeres, vorig jaar afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Zou mijn website daar ook bij kunnen staan? Het adres is https://www.harmaeverts.nl.

Ga zo door!

Met vriendelijke groet,
Harma Everts

Beste Harma,

Je site staat inmiddels vermeld op de link pagina's. Zowel op het Nederlandstalige als het Engelstalige gedeelte.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


2-10-2006
Beste Joop, 

Uw Aafje heeft mij en mijn tante nader tot elkander gebracht, juist vanwege de tere huid wisten wij Aafje tot het universum te voelen want dat is het Joop, zeg nou zelf, de ene taxichauffeur is de andere niet en vice versa.

groeten, Mieke


01-10-2006
L.S.
Ik mis Marten Smeding op de site https://www.dutchdivas.net/tenors.html bij de Tenoren.

Met vriendelijke groet
mw J.H.H. Van der Poel Maas

Geachte mevrouw Van der Poel Maas,

De naam Marten Smeding was nieuw voor mij. Ik heb intussen wat gezocht op het internet en kwam deze zanger meerdere malen tegen. Maar er ontbreken wel meer namen op de site en talrijke (te) korte biografieen moeten nog aangevuld worden. Voorlopig wordt Marten Smeding helaas nog niet geplaatst, eerst nog de lopende zaken afhandelen.
Evengoed, hartelijk dank voor de tip.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


01-10-2006
Beste Joop: Ik woon in de Vereenigde Staten en ik ben een heel oude vriend van een Bram Mojet . Ik verloorde contact met hem in 1987. 
Ik heb in de Dutch Divas website gelezen dat een Bram Mojet gesterven was. Kunt U mij vertellen of dat Abraham Timothy Mojet, geboren op Juli 1928 is?
En als dat dezelfde persoon is, waneer hij overleden was. 
Mijn nederlands is niet erg goed, zo vergeef al de fouten dat ik maak. Bedankt voor alle inlichtingen U mij kan zenden.

Gert Martini.

Beste Gert,

Ik weet niet veel meer dan wat al op de site vermeld staat. Dat bericht is uit 2002. Ik vond wel een overleidings bericht van Abraham Timon Mojet:


Subject: + Haagsche Courant 2-1 t/m 9-1 
From: "tdegroot" < This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it >'; document.write( '' ); document.write( addy_text44479 ); document.write( '<\/a>' ); //--> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Date: Thu, 11 Jan 2001 21:48:05 +0100

Uit de krant van 2 januari: 

Abraham Timon Mojet, 2-1-2001 

Wellicht is hij uw oude vriend,

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


30-09-206
Geachte heer Lindeijer,

Bij deze wil ik u laten weten dat Henk Poort sinds deze week ook zijn eigen officiele website heeft nl. www.henkpoort.nl 
Ik zag dat u op uw website een speciale vermelding heeft van zangers/zangeressen met een eigen homepage.
Misschien dat de site van Henk Poort hier ook vermeld zou kunnen worden.

met vriendelijke groeten,
Marian van den Hurk

Geachte mevrouw van den Hurk,

Hartelijk dank voor de tip. Ik heb een link geplaatst naar zijn eigen homepage. Niet op de pagina die u bedoeld (daar staan alleen artiesten op waar ik verder nog geen pagina van heb), maar bij de baritons. Deze pagina komt overigens ook nog voor uitbreiding in aanmerking.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


28-09-206
Geachte heer Lindeijer,
Volgende week komt de Zomerreis van Schubert uit bij Deutsche Grammophon (blijft fijn voor klassiek in het Nederlands)
Een nieuwe tekst naar Die Schone Mullerin. Marcel Beekman (ook verteller/evangelist in mijn Mattheuspassie) vertelt het verhaal van een klassiek zanger op Schubert-bedevaart, 
piano Ernst Munneke
Ik hoop dat hij de bewerking u mag bevallen en kijk uit wanneer deze toptenor in de rijen van uw groten wordt bijgezet!

met vriendelijke groet,
jan rot

Dag heer Rot,

De tenor Marcel Beekman ken ik. Hij zong onder andere mee in de Bach/Kruidvat cantates. Hij viel mij toen niet op, niet positief, maar ook niet negatief. Zoiets blijft natuurlijk iets persoonlijks. Wel heb ik genoten van verscheidene van de cantates, waarin Sytze Buwalda zong. Terwijl ik helemaal niet houd van countertenoren. Nu werd Sytze Buwalda soms ondersteund door een prachtige, 'unisono' hobo begeleiding. Bach wist wat hij deed, de oorspronkelijk uitvoerenden, jongens sopranen en alten, bezaten relatief zwakke stemmen en dit soort begeleiding compenseert dat uitstekend. En dat gaat bij zo'n countertenor ook op.
Om terug te komen op Marcel Beekman, het lied de Jager heb ik gehoord, ik ben er eufemistisch uitgedrukt, niet weg van. Niet van de bewerking en niet van de vertolking. Maar de uitvoering voegt in elk geval wel wat toe. En een lied zegt natuurlijk niet alles, zo'n cyclus moet je in zijn geheel horen. Er bestaan overigens momenteel zo'n ruim 180 uitvoeringen, merendeels in de originele Duitse versie, maar ook in het Russisch, Japans, Slovenisch, Frans en Engels, maar nog niet in het Nederlands. Daar hebt u de primeur
van.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


03-09-2006
Beste;

Er moet mij eventjes iets van het hart. Ik lees eigenlijk zo weinig over Annette de la Bije, een volgens mij toch onderschatte sopraan, die ik vooral gekend heb in de vijftig en zestiger jaren. Ik heb ze gehoord in verscheidene passies en ik herinner mij ook een heel fraaie opname van haar met Solveigs lied uit peer Gynt van Grieg. Als ik me nog goed herinner was het een plaatuitgave van Philips met het Concertgebouworkest onder kundige leiding van de Franse dirigent Jean Fournet die in Nederland een veel gevraagde dirigent was. Ik heb deze fantastische zangers ook nog eens op TV gezien in een uitzending over Aafje Heynis. Graag had ik vernomen of De la Bije nog in leven is en eventueel haar woonplaats. Misschien een woordje meer over haar?
Dank bij voorbaat.
Vermeire Jean-Paul. 
Laarne/Belgie.

Geachte heer Vermeire,

U heeft volkomen gelijk. Ook Annette de la Bije - prijswinnares Internationaal Vocalisten Concours 's Hertogenbosch 1954 - verdient een plaats op mijn site. Het is er helaas nog niet van gekomen. Ik zal kijken of ik dat gemis de komende maanden nog kan goed maken.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


02-09-2006
Geachte Heer Lindeijer,

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Henriette Sannemann. Heb van 1959 tot 1965 mee mogen werken als jongste koorlid bij het voormalige opera gezelschap Forum, de huidige Reisopera gevestigd te Enschede, u denk ik wel bekend? 
In 1995 was ik de initiatief neemster van een door mij gerealiseerde fototentoonstelling, deze heeft een aantal maanden in div. schouwburgen in Nederland gehangen.
Ik ken dan ook vele in en outs van dit gezelschap. Ook is er na aanleiding van deze tentoonstelling door mij een boekje verschenen waarin div. interesante operaforum wetenswaardigheden staan vermeld en leuke tekeningen en fotos. Mocht ik hiermede uw interesse hebben gewekt, ik heb nog een aantal boekjes. 
Zou het leuk vinden om iets van u te horen of van een van de andere lezers van deze site die ik van informatie rondom de eerste tien jaar van dit gezelschap kan voorzien.

Vr gr
H. Sannemann

Geachte mevrouw Sannemann,

Inderdaad is Opera Forum mij bekend en ik heb zeker belangstelling in een van de destijds verschenen boekjes. Ik kan uw e-mail (eventueel aangepast) op de pagina reacties plaatsen, zodat ook andere geinteresseerden van uw aanbod gebruik kunnen maken.Ik neem aan dat er kosten aan verbonden zijn. Dat zou dan ook vermeld kunnen worden.
Wel ken ik 'n route', De geschiedenis van Opera Forum en Forum Filharmonisch, redactie Willem Bruls. Maar aangezien ik uw naam daar nergens vermeld zie staan, denk ik dat uw informatie toegevoegde waarde heeft!
Ik ben benieuwd,

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer

E-mail adres voor bestelling van boven vermeld boekje:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it " style="text-decoration: none; color: blue; "> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


30-08-2006
L.s.,

Ik ben op zoek naar opnamen die gemaakt zijn van mijn grootvader "Willem Kooper" Hij was geboren rond 1885 in Amsterdam en gestorven in 1941 of 42.
Hij was origineel van beroep sigaren maker maar werd voor de 2de wereld oorlog "ontdekt". Hij heeft gezongen in het gezelschap van "ter Hall" ed. Mogelijker wijze zelfs met Joseph Schmidt. 
Ik zou het enorm op prijs stellen als iemand mij zou kunnen helpen.

Met dank
Mickey Shibolet

Geachte heer Shibolet,

Uw grootvader zong een seizoen 1914/15 bij N.V. Nederlandsche Opera en Operette van Pauwels, Kreeft en Kohler. Wel belangrijke partijen: Faust, Wilhelm Meister, Tonio (Paljas) en Boleska (Zigeunerbaron). Verder kom ik zijn naam niet tegen. Ik zal uitkijken naar opnames van hem.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


29-08-2006 
Geachte heer Lindeijer, 

mij is opgevallen, dat de bas Pieter van den Berg wel bij de nederlandse maar niet bij de engelse versie van "Dutch Divas" voorkomt. 
Weet U, wat de oorzaak daarvan is? 

met vriendelijke groeten
H. Ekman

Geachte mevrouw Ekman,

Ik loop o.a. achter met vertaalwerk. Vandaar het niet synchroon lopen van het Engelstalige gedeelte met het Nederlandstalige gedeelte van de site.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


28-08-2006
Beste Joop Lindeijer,

Ik hoorde net op Radio 4 dat Christine Deutekom vandaag haar verjaardag viert. Heeft ze 'n mail-adres of anderszins opdat ik haar kan feliciteren met deze dag?
Wellicht kunt u mij hierover informeren, 
m.vr.groet charles hughan.

Beste Charles,

Cristine Deutekom staat gewoon in het telefoonboek:

020 ****** 
[ ..... ] 
vriendelijke groeten,
Joop Lindeijer


24-08-2006
Geachte Hr. Lindeijer,

Ik heb met verbazing kennis genomen van Uw informatie betreffende "Dutch Divas", m.n. aangaande de sopraan Martine DHont. Aangezien mijn vriendin ook in de muziekwereld doende is, en de foto van Martine DHont sprekende gelijkenis vertoont, wil ik U vragen of er over deze diva meer informatie bekend is, en zo ja, waar en hoe ik deze kan bereiken c.q. verkrijgen.

In afwachting van Uw reaktie. 
Met vriendelijke groet, 
J.M.H.H. Joosten

Geachte heer Joosten,

Er zal ongetwijfeld meer informatie over deze sopraan te verkrijgen zijn. Echter, alle onderzoek vergt veel tijd en die ontbreekt mij momenteel. T.z.t zal ook deze - en vele andere - relatief korte biografieen door mij aangepast worden. Maar een pasklaar adres voor meer informatie is er niet.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


24-08-2006
Beste meneer Lindeeijer,

Kunt u me misschien wegwijs maken of en hoe ik aan een radiocassettebandje kan komen waarop het Jo Vincent Kwartet (o.a.) psalm 68:10 zingt? Een hoogbejaarde vriendin van mij zou dat dolgraag nog eens beluisteren. Als u er een hebt, wilt u deze dan s.v.p. toezenden aan:

Mevrouw N. Staal [ .... ]

Alvast hartelijk dank voor de te nemen moeite!

M. van Eersel- van Til

Geachte mevrouw van Eersel,

Op de door EMI uitgebrachte cd staat de door u genoemde psalm 68:10. 'Geloofd zij God met diepst ontzag'. Radiocassettebandjes zijn helaas voor u niet meer te verkrijgen. Zijn bij mijn weten ook nooit hiervan verschenen.
Jo Vincent Kwartet - Psalmen en Gezangen / Liederen van Joh. de Heer
EMI 7243 4 94661 2 8

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


03-08-2006
Geachte meneer Lindeijer,

Onlangs kreeg ik het verzoek van een vriend uit Dublin mee te helpen aan het zoeken van een naam. Deze naam wordt genoemd in een brief die John McCormack schreef aan de bariton JC Doyle tussen 1905 en 1909. Wat we niet kunnen ontcijferen is de naam van een Impressario in Amsterdam die hem wil contracteren voor Italiaanse opera.
Het ziet eruit als "De Sondt" of "De Hondt". 
De zin gaat waarschijnlijk zo:
"The .. impresario ...... of Italian opera at Amsterdam also wrote asking ...
"madame Nevada pushed my name on there. 
Ik hoop dat u kunt helpen.
Bij voorbaat dank, 
Doutsje Nauta,
Achill Island
Ierland

Geachte heer/mevrouw Nauta,

Ik ben enige tijd bezig geweest met zoeken, maar veel verder kan ik u ook niet helpen. Vrijwel zeker is de naam echter De Hondt. De Sondt komt bij mijn weten als naam niet of nauwelijks voor.

vriendelijke groeten,
Joop Lindeijer


31-07-206
Beste Joop,

Wij zijn op zoek naar een operazangeres voor een sessie. Marion van de Akker, heeft u daar een e-mail adres van of heeft u misschien suggestie’s voor een andere goede operazangeres.

Met vriendelijke groet,
Remy de Groot

Beste Remy,

Van Marion van de Akker heb ik geen e-mail adres, daar kan ik u dus niet aan helpen. Maar op de pagina links staan tientallen zangeressen, mogelijk zit daar een tussen die voor een enkele sessie te contracteren is. 

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


25-07-2006
Geachte heer Lindeijer,

Mijn is Arjan Man, ik ben bariton die sinds 2 jaar bezig is een carriere op te bouwen (zie mijn website, www.arjanman.com). Ik zou het natuurlijk leuk vinden als u mijn website linkt in uw overzicht, maar ik weet niet of ik daar al voor in aanmerking kom. Maar dit is niet de reden dat ik u schrijf.

Ik ben namelijk vernoemd naar Arjan Blanken en zag zijn naam in uw overzicht. Ik vroeg mij af of u wellicht opnamen weet te vinden van hem. Ik ben erg nieuwsgierig hoe hij klinkt.

Met vriendelijke groet,
Arjan Man

Geachte heer Man,

De enige opname van Arjan Blanken die ik ken is de aria 'Mein Jesus sweigt' uit Bach's Mattheus Passsion. Deze aria staat op een der cd's van de 10-cd-box 'Het Puik van Zoete Kelen'. Deze box is nog bij de VARA verkrijgbaar. Op de pagina verzamel cd's op mijn site - daar staat ook deze cd-box uitvoerig beschreven - staat een link naar VARA's webwinkel.
Uw site heb ik op de beide linkpagina's vermeld.

vriendelijke groeten,
Joop Lindeijer


02-07-2006
goede morgen heer lindeijer

Ik ben op zoek naar een gezongen stuk " heurt mig bite ". Ik heb dit stuk muziek gehoord toen ik zelf ongeveer 10 jaar was, het werd bij mij thuis vaak gedraaid op zondag (singel grammofoonplaat ). Nu staat mij bij dat het een uitgave was van Der Deutsche Grammophoon, maar ik kan het ook mis hebben. 
De uitvoerende persoon was voor zo ver ik het weet Aafje Heynis maar het zou ook Maria Callas kunnen zijn. Zeker is het is een duits gezongen tekst, deze tekst dwaalt door mijn hoofd en de bijbehorende muziek ook. Maar zoeken naar een muziek stuk zonder te kunnen aangeven van wie het is wordt heel moeilijk, ik hoor de muziek tijdens het schrijven van deze mail, het zou mijn een eer zijn als u mij kon helpen om dit stuk te vinden. 
al vast bedankt voor de moeite

met vriendelijke groeten 
henry

Geachte heer Henry,

Ik vermoed dat het fragment wat u bedoeld iets was als: Hor(t) mich bitte of hore mich bitte. Klinkt als een gebed en past wel in het repertoire dat Aafje Heynis gezongen heeft. Maar ik ken het niet. Maria Callas heeft in elk geval niets van die strekking gezongen. 'Hore Israel, hore des Herrn Stimme' zou misschien ook nog kunnen, uit Die Jahreszeiten van Haydn. Heel mooi gezongen door Jo Vincent. Op dit moment kan ik u helaas niet verder helpen.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


25-06-2006
Beste Joop Lindeijer,

Kunt u mij misschien vertellen of er nog C.D's te koop zijn van John van Kesteren. Ik heb er ooit een op C.D. laten zetten van een L.P.
Alvast mijn hartelijke dank,

Siets Dons Weekhout.

Geachte heer/mevrouw (?)

Aan meer informatie dan op mijn site staat kan ik u ook niet helpen. De Gala dubbel cd is nog steeds verkrijgbaar. Tikt u bij Google maar in: Art of John van Kesteren Gala cd

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


14-06-2006
Naar aanleiding van Lady Macbeth of Mtensk bij DNO moet Eva Maria Westbroek snel aangevuld worden bij jullie lijst van sopranen!!

Met vriendelijke groet,

M. Oelderik

U wordt op uw wenken bediend ... Eva-Maria staat op de site.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


11-06-2006
Mijnheer,
Wilt U me per omgaande meedelen hoeveel een optreden van Marco Bakker kost op 7 januari 2007 om 10.30 uur, en wat de mogelijkheden zijn ?
Lokatie : Hechtel Belgie
Vriendelijke groet
G. Hermans=

Geachte mevrouw Hermans,

Het spijt me dat ik u niet kan helpen. Ik ben geen vertegenwoordiger van Marco Bakker. U bent bij mij helaas aan het verkeerde adres.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


22-05-2006
Geachte heer Lindeijer,

Ik ben op zoek naar evt. extra informatie over J.H.M. (Jo) Beukers-van Ogtrop (1865-1948). Zij was bestuurslid (1906? - ?) en presidente (1909 ? - 1929) van de zangvereniging van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.

Weet u misschien wat de functiejaren is van P.A.L. van Ogtrop (1835-1903). Hij was mede-stichter 1888 en de 1e voorzitter van het Concertgebouw te Amsterdam (?-1903) en onder-voorzitter Amsterdamse afdeling van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst (?-?).

met vriendelijke groeten,
Bert Blaisse

Geachte heer Blaisse,

Helaas moet ik u het antwoord op uw vragen schuldig blijven.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


21-04-2006
Hallo,

Zijn de psalmen en gezangen door het Jo Vincent kwartet ooit uitgegeven op cd?

Met vriendelijke groet,

Jan Pieter van der Vecht

Geachte heer,

Op mijn site staat de door EMI uitgegeven cd genoemd, bij Jo Vincent opnames en recensies. Of deze cd nog verkrijgbaar is weet ik niet. Wel weet ik dat er meer uitgegeven is dan op deze cd staat. U bent overigens niet de eerste die hier naar vraagt, kennelijk is er toch veel vraag naar dit genre. Via het label HAFG staan nog meer cd's op de nominatie om uitgegeven te worden, waaronder alle destijds op 78 toeren uitgegeven religieuze liederen. Als de EMI cd niet meer leverbaar is zal u dus nog even geduld moeten hebben.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


15-04-2006
Hallo,

Ik ben op zoek naar een cd van het nonnenkoor uit Casanova. Is die bij u te koop? 
Bedankt voor uw reactie!

Vriendelijke groet,

Bart Schotmans

Geachte heer Schotman,

Deze Cd -Holland III - is te koop bij de firma HAFG. Via mijn site - pagina HAFG Cd's - komt u het makkelijkst op de juiste pagina van de site van HAFG terecht en bij Holland III kunt u via 'Bestellung' of 'order' de Cd bestellen. Bij de track info - recent aangepast - zijn overigens twee foutjes ingeslopen: 
track 5 Jose Candel, Strauss, Nonnenkoor en 
track 21, Frans Vroons, Lehar, Giuditta, Da schwebt sie hin, van beiden ontbreekt de track info. 

Beide opnames staan wel op de cd! Wacht u met bestellen tot dit op de site gecorrigeerd is, misschien is het tekstboekje ook fout op dit punt.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


15-04-2006
Geachte heer Lindeijer,

Ik was vanavond in een muzikale stemming,en bezocht u website naar beroemde zangers (tenoren) Het is Johannes Heesters met zijn 101 jaar paar weken terug zong hij nog (ik hou van Holland) maar hij stond niet op de lijst
geboren in 1903

Groetjes Henk

Dag Henk,

De lijst zangers is zeker niet compleet, wordt ook met enige regelmaat aangevuld. Ik zal eens over uw suggestie nadenken.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


10-04-2006
Geachte Heer

Kunt u mij verder helpen aan een email adres, telefoonnummer of faxnummr van John Broecheler
Wij willen hem heel graag contracteren voor een concert op 20 mei met de marinierskapel 
Voor uw hulp bij voorbaat dank
Met vriendelijke groeten

Jean Boelen

Geachte heer,

Helaas kan ik u daar ook niet aan helpen. Ik heb nog nooit contact gehad met deze zanger.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


08-04-2006
Geachte heer Lindeijer,

Voor een goede vriend van mij ben ik op zoek naar de italiaanse tekst van het duet de Parelvissers van Bizet. Ik weet dat Pavarotti (en meerdere) het hebben gezongen. Kunt u hier mij misschien aan helpen of een link doorgeven waar ik het kan vinden? Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Roos

Geachte mevrouw Roos,

Les pecheurs de perles is een Franse opera en over het algemeen wordt dit duet dan - gelukkig - ook in deze taal gezongen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen: onze Oosterburen zingen het vrijwel altijd in het Duits, hier ten lande vroeger ook in het Nederlands, maar in het Italiaans? Ik kan u er in elk geval niet aan helpen.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


03-04-2006
Hallo,

Graag zou ik willen weten of ik via u wat meer informatie kan verkrijgen over de sopraan Dora Lindeman (voorheen van Doorn-Lindeman).
Op internet en via de beschikbare boeken in de bibliotheek is erg weinig informatie over haar persoonlijk en haar carriere te vinden.
Wellicht dat u mij hierbij kunt helpen.

Met vriendelijke groet,

Almar van Wissen

Geachte heer/mevrouw,

Ook ik weet niet veel over de door u genoemde sopraan.
Dora van Doorn-Lindeman is geboren op 16 mei 1918 te Waddinxsveen, studeerde bij Aaltje Noordewier-Reddingius en heeft lesgegeven op het Utrechts Conservatorium.
Enkele malen heeft zij gezongen bij de opera. Uitsluitend bij de 'Kameropera Camerata' o.l.v. Max van Doorn (haar echtgenoot?). In 1950 en 1952 (2x) als Laurette in 'De zangpedagoog' van Pergolesi, in 1951 als Mathurine in 'De bekeerde dronkaard' van Gluck en tenslotte in 1953 als Suzanna in 'De kuise Suzanna' van Wolf-Ferrari.
Het is niet veel wat ik voor u heb, maar misschien heeft u er toch iets aan.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


26-03-2006
nellie v d spek waar kan ik die vinden.

Geachte heer,

Uit u kort doch bondig epistel maak ik op dat u naar een biografie van Nelly van der Spek op mijn site zoekt. Deze sopraan komt te zijner tijd zeker op de site, ik heb al wat informatie en ik ken haar stem. Een heel erg mooie stem! U moet dus nog even geduld hebben.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


21-03-2006
Geachte heer Lindeijer,
Sinds kort heb ik een schilderij in mijn bezit, waarop Aukje Karsemeijer staat afgebeeld. De schilder is Frits Hes.
Heeft u mischien enige informatie over deze zangeres. Ik kan namelijk niets over haar vinden, Het is een prachtig schilderij, waar wij erg gelukkig mee zijn.
Bij voorbaat mijn dank.

Geachte mevrouw Sieling,

De zangeres Aukje Karsemeijer is mij niet bekend. Wel ken ik de tenor Lex Karsemeijer, deze is echter voornamelijk bekend geworden als koor- en orkestdirigent, pedagoog en arrangeur. Ik zal uw e-mail bij de reacties plaatsen. Vaak geeft dat wel uitsluitsel.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


14-03-2006
Geachte heer Lindeijer,

Ik ben voor mijn man op zoek naar een muziekstuk van Christina Deutekom. Zij heeft ooit de Zauberflote van Mozart gezongen. Graag zou ik willen weten of het destijds is opgenomen en of er nog aan te komen is.
Met vriendelijke groet,

Ellen Polak

Geachte mevrouw Polak,

U boft, er bestaat van 'Die Zauberflote' een cd met hoogtepunten:

https://www.amazon.com/gp/product/B0000041TX/102-5415997-9506513?v=glance&;n=5174

en een video:

https://store.operapassion.com/dvdm1141.html


met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


16-02-206
hallo joop lindeijer
ik ben voor mijn tante van 80 jaar op zoek naar de nederlandse versie van ave maria 
ik kan nog niet zo goed met de computer over weg dus als u mij zou kunnen helpen hoe ik dit liedje kan beluisteren dan ben ik u daar erg dankbaar voor
bij voorbaat dank joke

Dag Joke,

Het probleem is dat er ontzettend veel versies van het Ave Maria, een loflied op Maria, zijn. Ik heb dus geen idee welke je bedoelt. De meest bekende zijn van Schubert en van Bach/Gounod, maar of daar vertalingen van zijn? Geen idee.

hartelijke groeten,
Joop Lindeijer


14-02-2006
Geachte heer Lindeijer,

Wellicht een tip voor de collectie sopranen op uw site:
www.leonievanveen.nl

Met vriendelijke groet,

Edwin van Dijk

Geachte heer Van Dijk,

Ik zal Leonie van Veen opnemen bij de links

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


07-02-2006
Geachte heer Lindeijer,

Kunt u ons helpen aan een contactadres van Mevrouw Aafje Heynis. Mijn man en ik willen haar zo graag laten weten hoe onvoorstelbaar wij onder de indruk zijn van haar stem. Elke keer als wij haar 'Dank sei dir Herr' horen, hebben wij allebei kippevel. Als ooit muziek en/of een menselijke stem ons heeft ontroerd dan is het wel deze muziek en vooral deze stem. Wij willen haar bedanken voor alle moeite die zij in haar leven heeft gedaan om ons te laten genieten en ons te ontroeren. Met vriendelijke groet, Anna van Oijen
Als u haar kent mag u dit ook aan haar overbrengen.

Geachte mevrouw van Oijen,

Aafje Heynis staat gelukkig gewoon in het telefoonboek, maar om u het zoeken te besparen:

Dolk-Heynis, A [ .... ]

Uw bewondering voor haar stem deel ik ten volle, een van de mooiste stemmen die ik ken.

vriendelijke groeten,
Joop Lindeijer


30-01-2006
hallo joop, heb net even aandachtig het gedeelte gelezen over het aantal octaven.
hierbij heb ik ook gehoord dat georgia brown heel hoog gaat nu heb ik gezocht of er van haar een nummer te vinden is dat blijkt dus niet zo,misschien kan jij me helpen waar ik iets van haar kan vinden? want als ik zoek naar georgina brown dan heb ik alleen maar de stem van een ouder iemand te horen gekregen en aangezien de foto die erbij staat lijkt me dat niet dezelfde persoon graag je reactie
groeten arjan

Dag Arjan,

Georgia Brown heeft een eigen website. Wel in het Portugees!

https://escravosdegeo.sites.uol.com.br/index1.htm

Daar moet als het goed is een en ander te beluisteren zijn

groeten,
Joop Lindeijer


27-01-2006
Geachte mijnheer Lindeijer,
Mijn complimenten voor uw site. Ik zie dat u ook linkt naar websites van zangers. Ik studeerde bijna 10 jaar geleden af in amsterdam. Wilt u mij ook linken? www.hogehoed.nl
Dank bij voorbaat.
Met vriendelijke groet,
Renee Harp.

Geachte mevrouw Harp,

Ik heb uw site bekeken en inmiddels toegevoegd aan mijn links pagina (bij vocaal algemeen). Als u nog iets wilt veranderen aan de omschrijving - wel kort en bondig s.v.p. - dan hoor ik dat wel. Maar het lijkt mij zo wel in orde.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


26-01-2006
Geachte heer,

Bij de Dutchdivas lees ik bij het hoofdstukje "bassen" dat Cornelis Schell in de Koninklijke Vlaamse Opera optrad onder de naam "Corneille" Schell. Ik weet niet wie dat verzinsel op zijn geweten heeft. Ik kan getuigen dat deze uitmuntende zanger in Antwerpen wel degelijk als Cornelis op de planken stond.

Jan Ceuleers

Bedankt voor de tip. En zo snel na plaatsing van deze pagina! Bent u via de pagina updates bij Cornelis Schell terecht gekomen? Inmiddels heb ik nog een foto toegevoegd en komt er van zijn vrouw nog wat meer informatie. 
De naam - Corneille Schell - heb ik van derden, maar namen worden wel vaker verhaspeld.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


26-01-2006
goede middag,
trots de keur aan taubers lieder,vind ik niet diegene waarnaar ik reeds jaren zoek,namelijk lieder in duet met zich zelf.o.a. Flusterndes Silber,rauschender Welle.
Waar oh waar kan ik deze vinden,downloaden,kopen of hoe dan ook?
Zeer gaarne uw reactie aan otto@ [...] .nl

Goedenavond,

Ik heb even voor u gekeken en vond de opname vrij snel bij Amazon, Duitsland:

https://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0000287F4/028-5170420-5052516

Dit lied is overigens het enige dat hij in duet met zichzelf gezongen heeft. Maar wel heel mooi!

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


24-01-2006
Geachte heer Lindeijer,

Dutch Diva Roos Boelsma is op zaterdag 21 januari 2006 op 96 jarige leeftijd in haar woonplaats Amersfoort overleden.

Met vriendelijke groet,

Lieuwe Durksz

Dank voor de tip! Maar u was niet de eerste. Desalniettemin stel ik zo'n bericht erg op prijs. Misschien interessant voor u, de pagina betreffende Roos Boelsma wordt binnenkort (dat loopt helaas iets uit) fors uitgebreid. Zij is recentelijk uitgebreid geinterviewd.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


22-01-2006
Ik kom bij toeval op uw site.

Adembenemend 
Hartelijk dank
Rob Hendrikse Bussum

Dank voor uw compliment! Dat maakt mijn dag weer goed.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


19-01-2006
Beste Heer lindeijer,

Mw Adriene Buise is klant bij ons in de kapalon.
Zij is een kennis van Arjan Blanken tenor zanger.
In 1954 is het contact tussen hun door omstandigheden verwaterd
En nu na 52 jaar is zij op zoek naar hem
Kunt u ons verder helpen?
MVG
Wieggert Kuik

Beste Wieggert,

Helaas kan ik je daar momenteel (nog) niet aan helpen. Ik zal je oproep op de pagina reacties plaatsen. 
Dat heeft al enkele malen tot positieve reacties geleid.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


18-01-2006
Goedemiddag,

Ik kwam op uw site Dutch Divas toen ik op zoek was naar een CD van Sytse Buwalda: Secred Aria''s, door Buwalda in eigen beheer uitgegeven. Ik wil die CD graag kopen, maar na een paar telefoontjes moest ik tot de conclusie komen dat de plantenhandel hier in Rotterdam mij niet verder kon (wilde ?) helpen. 

Kunt u mij wel verder helpen ?

Bij voorbaat van harte dank.
Anton Ehren

PS: aardig initiatief, die site van u !!

Geachte heer, 

Op dit adres moet het lukken:

https://www.boudisque.nl/classique/tips.asp?tipid=246

Ik hoefde niet te zoeken want er is al meerdere malen gevraagd naar deze cd. Ik ga maar eens provisie vragen!
groeten,
Joop Lindeijer


17-0-1-2006

Beste, ik zoek naar partituren van oude duitse liederen, o.a. Du bist die Welt fur mich, muziek van Richard Tauber, tekst van Marischka.
Ik vind dit een van de mooiste liederen in dit genre ooit geschreven.
Ik bezit wel het 45-toeren plaatje, en een CD genaamd Meistertenore op het label Laserlight (met ook Joseph Schmidt, Peter Anders) Ik bezit ook zeldzame opnames van Georges Thill, Andre D'Arkor, Fernand Ansseau, Louis Richard, Alfred Picaver, Aureliano Pertile, Kurt Baum, Arnold van Mil, Huc Santana, George Goodman, Giovanni Zenatello, Giacomo Lauri-Volpi, Marcel Journet, Capiton Zaporojetz, Ivan Kozlovsky, Sergei Lemeshev, Georgei Nelepp, e.a. 
Ik help graag als iemand naar deze zangers geinteresserd is.
Andre Vanden Broecke, Gent.

Beste Andre,

Aan de tekst kan ik je helpen, aan de partituur helaas niet.

Du bist die Welt fur mich,
Ich liebe dich, nur dich,
Im Sonnenschein. Du bist die Welt fur mich,
Ich lebe nur fur dich,
Fur dich allein.
Du bist mein lachender Mai.
Und gehst du fort,
Ist der Fruhling vorbei.
Jaaaaa!
Du bist die Welt fur mich,
Und mein Gebet, es spricht:
Ich liebe dich!

Ich habe nur einen Gedanken,
Nur einen zu jeglicher Stund',
Ku? ich deine Hande, die schlanken,
Dann sehn ich mich nach deinem Mund.
Ich hab nur das eine Begehren,
Und das wird zum frommen Gebet:
Du sollst mir fur immer gehoren,
Weil nie meine Sehnsucht vergeht.

Du bist die Welt fu mich,
Ich lebe nur fur dich,
Fur dich allein,
Du bist mein lachender Mai.
Und gehst du fort
Ist der Fruhling vorbei.
Jaaaa!
Du bist die Welt fur mich,
Und mein Gebet, es spricht:
Ich lieb nur dich.

In enkele van je opnames ben ik wel geinteresseerd, met name opnames van Andre dArkor, Fernand Ansseau (inderdaad, je landgenoten!) en van mijn landgenoot Arnold van Mill. Belgische artiesten hebben mijn speciale aandacht omdat ik mijn site ook die richting uit wil breiden. Er staan er al diverse op (Faniard, Morrison, Bosch, Lozin, Seroen, Ludolph) maar die ga ik op een aparte pagina plaatsen. Deze pagina wordt dan t.z.t uitgebreid.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


17-01-2006
M.,

Wie zou mij kunnen helpen aan de tekst van het zondagslied:

"Als de dag met gouden glans....".

Bij voorbaat hartelijk dank.

Jan Hofsink

Geachte heer,

Ik kan dat:

Zondagslied: 
Bundel Juichende Kinderschaar

Als de dag met gouden glans

1. 
Als de dag met gouden glans
zondags aanlicht aan de trans
geen gedruis de stilte breekt
alles ons van ruste spreekt
trekt, om naar Gods huis te gaan,
oud en jong het feestkleed aan;
zingend aan de voet van 't kruis
reeds 't lied van 't Vaderhuis.
Psalm en lied, psalm en lied,
psalm en lied, prijst Gods gena
in 't blij halleluja.

2.
Rijz' met eerbied ook ons lied
tot de Heer, die op ons ziet
God, die ons heeft welgedaan,
neemt ons kinder danklied aan
spreekt tot ons ook in Zijn woord
't hart wanneer 't naar Jezus hoort,
leert, hoe jong bij Jezus' kruis
reeds 't lied van 't Vaderhuis.
Psalm en lied, psalm en lied,
psalm en lied, prijst Gods gena
in 't blij halleluja.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


16-01-2006
Wat een ongelooflijk leuke site. Ik heb mij er anderhalf uur uitstekend vermaakt. Mijn grootmoeder was een nicht van Jo Vincent. In de familie - maar misschien is het verhaal ook wel breder bekend - ging het verhaal dat Jo Vincent, na het zingen van de Mattheus Passion, de kleedkamer binnenkwam, zich het zweet van het voorhoofd wiste en uitriep: 'Zo, die hangt'. Mijn grootmoeder kon dat verhaal smakelijk vertellen. Zij had herinneringen aan een vrolijke en geestige nicht. Quod erat demonstrandum.
Veel succes met uw site!
Met vriendelijke groet
Peter ter Veer

Beste Peter,

Dank voor het compliment. Dat Jo Vincent wel van een lolletje hield was mij bekend. Genoemd voorval is vaak geciteerd. Er bestaat ook nog een foto, waarop zij te zien is nadat zij en haar teamgenoten na een uiterst serieuze aangelegenheid - de uitvoering van Mahler's Achste - zich tooien met elkanders hoeden en sjalen. Overigens is de opname van de Mattheus Passion onder Mengelberg waar zij op zingt met afstand mijn favoriete Mattheus. Uw familielid kon er wat van!

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


13-01-206
Hoi Joop,

Ik heb een beetje op de site rondgekeken en ik heb heel erg veel informatie voor mijn profielwerkstuk kunnen halen. Mijn profielwerkstuk gaat over 4-stemmige koren, en dan ook nog de 4 stemmen apart!Nu heb ik een aantal beroemde sopranen, alten, bassen, enz gezien, maar weet u misschien ook hoe de ontwikkeling is gegaan van oa de sopranen, van vroeger tot nu?
en misschien de koorgeschiedenis? heeft u misschien daar een site voor? Ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen!

Groetjes 
Geri Raven

Beste Geri,

Je zult zelf verder moeten zoeken. Maar mogelijk kun je hier wat vinden: https://www.let.uu.nl/~Gerrit.Bloothooft/personal/onderwijs/Zangstem/zangstem%20Ank%20Reinders%20Geschiedenis%20zangstem%2099.html

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


12-01-2006
Geachte heer Lindeijer,

Ik wil u graag attenderen op de jonge sopraan Hanneke de Wit (1977), die in 2004 het Christine Deutekom concours heeft gewonnen. 
Er is enige informatie over haar via haar website te vinden.
Voorts ook een interessant interview in De Liedvriend, 42e jaargang, nr. 2, juni 2003.

Met vriendelijke groeten,
J.E.J. van Bergen

Geachte heer Van Bergen,

Dank voor de tip. Ik heb haar voor als nog opgenomen in de pagina links. Zij lijkt, gezien de informatie inderdaad veel belovend.

met vriendelijke groet,
Joop Lindeijer


10-01-2006
Geachte heer Lindeijer, 

U zou mij een GROOT PLEZIER kunnen doen de nieuwe CD van Sytse Buwalda: Sacred Arias of een telefoonnummer geven waar ik deze CD kan bestellen. 
Ik stel het zeer op prijs als u de moeite wilt nemen om deze CD te bemachtigen. 
U mag hem met een acceptgirokaart opsturen naar: 

Henk van Esch [ ... ]

Bij voorbaat mijn dank: Henk van Esch

Geachte heer, 

Op dit adres moet het lukken:

https://www.boudisque.nl/classique/tips.asp?tipid=246

groeten,
Joop Lindeijer


09-01-2006 
Geachte Heer

Ik ben echt al een hele tijd op zoek naar de muziek en de tekst van voor mij het mooiste lied dat Richard Tauber ooit heeft gezongen in duet met zichzelf. Flusterndes Silber Rauchende Welle, nimm mich mit dir. Wij het Bergen op Zooms mannenkoor zouden dit lied graag willen zingen. Ik heb geprobeerd de tekst vanaf de CD (Richard Tauber Popular Songs) over te schrijven maar dat lukt maar gedeeltelijk omdat niet alle woorden duidelijk worden uitgesproken en onze dirigent wil ook wel proberen de gezongen muziek op, bladmuziek te zetten. Maar eigenlijk willen wij de originele bladmuziek en tekst hebben om geen fouten te maken in dit schitterend lied.
Weet u misschien waar ik de bladmuziek met tekst kan bekomen.

Pierre Mulder

Geachte heer Mulder,

Helaas kan ik u ook niet helpen. Bij de in mijn bezit zijnde plaatopnames is helaas ook destijds geen tekst bij geleverd. Het door Tauber met zichzelf gezongen lied is oorspronkelijk een duet voor sopraan en bariton:
Melchert (Jul.) Flusterndes Silber, rauschende Welle, nimm mich mit dir! Duett f. Sopran u. Bariton m. Pfte. Op. 25. Hamburg, Niemeyer 12? Ngr. Onder deze beschrijving vond ik het in een Oostenrijkse bibliotheek. Maar daar wordt u natuurlijk ook niet veel wijzer van.

vriendelijke groet,
Joop Lindeijer

^top^