John Vierkens

John Vierkens, geb.1938 (foto: Jorge Fatauros)

John Vierkens, geboren in 1938, zong vanaf 1970 bij De Nederlandse Operastichting, waar hij optrad in een gevarieerd repertoire en zong in zo'n 50 operaproducties. Zijn debuut maakte hij op 12 maart 1970 in 'Boccaccio' van Franz von Suppé in het Circustheater van Scheveningen in de kleine rol van 'Ein Gesandter von Pisa'. Hij vertolkte bij De Nederlandse Operastichting de rol van Figaro, zowel in 'Il barbiere di Siviglia' van Paisiello, als van Rossini, hij zong in werken van Mozart (Guglielmo in 'Cosi fan tutte'), Marullo in 'Rigoletto', Morales in 'Carmen', Graf Dominik in 'Arabella' en Notar in 'Intermezzo' van Richard Strauss, Junius Brutus in 'The rape of Lucretia' van Benjamin Britten, Albert in 'Werther' van Massenet, Bobet in 'La vie Parisienne' en Schlemihl in 'Hoffmanns Erzählungen' van Jacques Offenbach. Zijn laatste optreden bij De Nederlandse Opera was op december 1988 in een voorstelling van 'Madame Butterfly'.

John Vierkens trad ook op bij Opera Forum, o.a. als Lothar in 'Ein Walzertraum' van Oscar Strauss. Hij trad ook op als concert- en liederenzanger en was tevens te horen in 'L'enfant prodigue' (Debussy) en de 'Messe solonelle de Sainte Cécile (Gounod).

In 1993 speelde John Vierkens mee in een film van Kees Hin, 'Het Schaduwrijk' (Shadowland), hij vertolkte de rol van een operazanger.