AMARYLLIS GRÉGOIRE - Sopraan

vb3Charles Quint (Audio)
Download: €10.59
lk5Charles Quint (Video)
Download: €12.99

ag1

Amaryllis Grégoire, lyrische coloratuur sopraan, vocaal gevormd door Paule Daloze, bekomt haar eerste prijzen en hoger diploma's voor volmaaktheid aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Gent.

Omdat zij tijdens hetzelfde jaar reeds de grootste onderscheidingen bekomen heeft, worden haar de twee speciale prijzen Darius Lerminiaux en Jean Vindelinckx toegekend. Het is de sopraan Christiane Gruselle die haar de eerste kans biedt om te zingen aan de opera en haar aan te bevelen voor de rol van Marguerite in Faust van Charles Gounod, aan de zijde van Alain Vanzo, Michèle Herbé en Louis Hagen William.

Het volgende hoogtepunt in haar carrière is een uitnodiging van Joan Holender (directeur van de Weense Staatsopera), om de rol van de Koningin van de Nacht in Mozarts Die Zauberflöte te zingen aan de Staatsopera. Het is een rol die ze verschillende keren zal zingen te Wenen, Salzburg, Düsseldorf (Deutsche Oper am Rhein) enz....

Niettegenstaande deze rol haar voorkeur heeft zong ze tot op heden 15 andere hoofdrollen, waaronder : Lakmé in Lakmé van L. Delibes, Violetta in La Traviata en Gilda in Rigoletto van G. Verdi, Marie in La fille du Régiment van G. Donizetti, Mireille in de gelijknamige opera van Gounod, Martha van Flotow, Madame Herz in Der Schauspieldirector van W.A. Mozart e.a.

Amaryllis Grégoire zingt met uitmuntende vaardigheid opera, oratorio, liederen en hedendaagse muziek. Gevraagd door Ralf Weikert, die haar reeds geleid heeft in Teatro Bellini van Catania (Italië), debuteert zij in het Grosses Festspielhaus te Salzburg met een programma van hedendaagse muziek, bijgestaan door het orkest van het Mozarteum in het "Divertissement opus 64" voor coloratuur en 3 orkest groepen van Helmut Eder. Door de langdurige toejuichingen van het publiek, wordt zij onmiddellijk uitgenodigd opnieuw in deze zaal op te treden voor het concert in 1998: "Die Schöpfung" o.l.v. Leos Svàrovsky aan het hoofd van het Philharmonisch Orkest van Brno.

Gewoon zijnde aan de radiostudio's, heeft de Belgische radio opnamen van haar gemaakt in Carmina Burana van Carl Orff, begeleid door het Nationaal Orkest van België o.l.v. Yuri Simonov; dit in het teken van het "Festival de l'été Mosan"; door de Tsjechische radio in de zaal Dvorak van de Rudolfinium van Praag, met een uitvoering van het Reqiuem van Verdi o.l.v. Vladimir Válek (deze opname was de opening van Europalia Tsjechië in 1998).

Volgden ook opnamen door de Deense Radio met de uitvoering van 'Exultate, Jubilate' K.V. 165 van W.A. Mozart met solisten van het kamerorkest Salzburg o.l.v. Lavard Skov Larsen in de kathedraal van Roskilde (Denemarken) en door de Belgische radio tijdens een concert in 2 000 in de rol van l'Ange in Christus am Oelberge van Beethoven bijgestaan door het Groot Koninklijk Harmonie Orkest der Gidsen en onlangs opnieuw door de Deense radio voor haar recital Les Oiseaux en de Grote Mis in Ut van W.A. Mozart bijgestaan door het Philharmonisch Orkest van Wenen.

In gewijde muziek heeft zij Christus van Liszt opgevoerd met de begeleiding van het Philharmonisch Orkest van Brno o.l.v. Aldo Ceccato op het Internationaal Festival Bruckner te Linz (Oostenrijk). Tevens stond er ook werk van L. Maazel, Robert Holl en Sir Nevill Marriner op het programma.

Met het Vlaams Radio Orkest o.l.v. Michel Tilkin heeft zij de buitengewoon mooie sopraanpartij gezongen in het Reqiuem van Verdi in de grote zaal van het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, haar geboortestad.

Bij het evenement "Solistes à Val Duchesse" waaraan ook Barbara Hendrickx deelnam zong zij voor 8 500 toeschouwers. Zij werd opnieuw aangeworven voor de heruitgave van "Solistes au Domaine" in juni 2 005. Zij gaf haar beroemd recital Les Oiseaux met haar pianist Luc Devos en ook de Grote Mis in Ut van Mozart begeleid door het Philharmonisch Orkest Wenen.

La Muette de Portici bij Lyrica Gent

Naar aanleiding van de viering 175 jaar België zong zij in Gent de rol van Elvira in La Muette de Portici van D. F. Auber. De eerste volledige uitvoering sedert 1830 en dit gebracht door de concertvereniging Lyrica.

De voorbije maanden zong zij de rol van Resi in Valse de Vienne van Johan Strauss en Violetta in La Traviata van G. Verdi.

Tijdens de editie van Solistes au Domaine 2006 kreeg zij opnieuw een staande ovatie naast José Van Dam, Barbara Hendrickx en Ivan Rebroff.

Eveneens in 2006 zong ze de rol van Leïla in Les Pêcheurs de Perles van Georges Bizet.

Persbericht uit "Salzburger Volkzeitung": "Amaryllis Grégoire bezit een schitterende en welklinkende sopranostem en een hoogst legato cultuur" Voor Lyrica zong zij Elvira in La Muette de Portici, Leïla in Les Pêcheurs de Perles, de titelrol van Lakmé en Odabella in Attila."

Wereldpremière

ag4

ag5
Op 29 April 2012 vetolkte Grégoire met veel succes de rol van Marguerite in Karel Miry's grand opera uit 1857, Charles Quint, over de stroppendragers van Gent. 401NederlandseOperas.nl maakte daarvan een officiële registratie in coproductie met Lyrica Gent en de zangers, die werd uitgebracht als mp3 download en als verfilming.

ag6

ag7

Zoals in de Charles Quint opname uitstekend te horen is, breidt de stem van Amaryllis Grégoire zich momenteel uit naar een lyrisch-dramatisch-coloratuur met het behoud van haar virtuositeit. Grégoire: "Ik ontwikkel mij momenteel richting Maria Stuarda, Anna Bolena, Tosca en rollen met soortgelijke dramatische signatuur."


DISCOGRAPHY
2012

OFFICIAL DOWNLOAD
Karel Miry: Charles Quint
Grand opéra in 5 Acts.

ag2

Performance location: Gent, De Bijloke
Performance date: April 29, 2012

Performers: Vincent Bertrand* (Charles Quint), Amaryllis Grégoire (Marguerite), Laurent Kubla (Van Ghest), Denzil Delaere (Johan), Thomas Murk (Padilla/Battelier), Opera & Belcanto Chorus L. Soudan conducted by Herman Streulens, Male Choir "De Oudenaardse Zangvereniging" conducted by Hans Van Canneyt, Symphonic Youth Orchestra East-Flanders JeMoo conducted by Geert Soenen. 

Vincent Bertand verving welwillend en met groot succes een zieke collega.

vb3Charles Quint (Audio)
Download: €10.59
lk5Charles Quint (Video)
Download: €12.99
Performance producer: Lyrica Gent
Label: 401DutchOperas.com
© 2012: 401DutchOperas.com/ Lyrica Gent
 
Composer biographyhere


Technical specifications

World premiere recording
High quality MP3 download of digital stereo DAT recording
Recording engineer: 401DutchOperas.com/Hilaire de Slagmeulder
HD film/conversion to mp4
Filmed by: 401DutchOperas.com/RS
Includes full libretto (F/NL)
Includes: 98 page PDF booklet with composer bio, background, plot synopsis (ENG/NL) 

ag32005

OFFICIAL DOWNLOAD

Mihael Lysight: Labyrinthes

Performers: Ensemble Nouvelles Consonances, Amaryllis Grégoire, Denis Pierre Gustin, Olivier Habran, Ronald Van Spaendonck, Jean Pierre Dassonville, Pierre Olivier Martens, Zygmunt Marek Kowalkski, Joseph Grau
 

TRACKING

1. Thrène pour voix et piano
2. Chronographie I pour quintette a vent
3. Trois croquis pour violon et piano: I. Pastel
4. Trois croquis pour violon et piano: II. Fusain
5. Trois croquis pour violon et piano: III. Sanguine
6. Chronographie III pour clarinette basson et piano: I
7. Chronographie III pour clarinette basson et piano: II
8. Chronographie III pour clarinette basson et piano: III
9. Chronographie III pour clarinette basson et piano: IV
10. Épode pour violon et piano
11. Trois instantanés pour flute a bec et piano: I. Andante
12. Trois instantanés pour flute a bec et piano: II. Moderato
13. Trois instantanés pour flute a bec et piano: III. Vivo
14. Labyrinthes pour flute

Product Details

• Original Release Date: October 5, 2009
• Label: Cypres
• © 2009 Cypres
• Total Length: 48:49
• ASIN: B002S0VQ7G