Jo Immink

" ... Als zang-pedagoge speurt ze naar nieuw talent, maar dan ook werkelijk talent. En kan iemand niet verder reiken dan een goede amateur, dan prent ze haar leerlingen ook in dat het zo fijn is om alleen voor het plezier te zingen. Het vak is zwaar. Dat heeft ze ook gezegd tegen Mimi Aarden, Aafje Heynis, Lidy van der Veen, Mieke Westra en nog andere zangeressen, die les bij haar kwamen nemen ... "

Jo Immink

Jo Immink, geboren in 1896, studeerde zang aan het Amsterdamsche Conservatorium bij de beroemde alt Ilona Durigo en bij Franziska Martienssen, leerlinge van Johannes Messchaert. Daarna vestigde zij zich als concertzangeres in Amsterdam, maar legde zich toch vooral toe op het geven van onderwijs. Meerdere malen is zij in oratorium- en concertuitvoeringen als soliste opgetreden. Zij onderscheidde zich vooral bij een uitvoering in 1925 van 'Boris Godounov (Modeste Moussorgski) in concertuitvoering en bij de viering van het 750-jarige bestaan van 's Hertogenbosch. Behalve in Amsterdam gaf zij ook les in Tilburg en Eindhoven en trad daar geregeld op als leidster van vrouwenkoren.

Jo Immink tijdens de viering van haar 65e verjaardag
Jo Immink tijdens de viering van haar 65e verjardag in 'Americain'. Rechts Theo van der Bijl, dirigent van de Boris Godounov uitvoering.