Cécile van de Sant

Cécile van de Sant, mezzosopraan

Cécile van de Sant behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus Cum Laude in 1996 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar ze studeerde bij Cora Canne Meijer.

Ze vervolgde haar studie in New York bij Marlena Kleinmann Malas.

Cécile van de Sant, mezzosopraan

 

Als Cenerentola in Kaiserslautern 2000

Ze was prijswinnares op concoursen als het Internationaal Vocalisten Concours 's Hertogenbosch, het Concours de Chant in Toulouse en het Hans Gabor Belvedere Wettbewerb in Wenen.

Cécile zong de meest uiteenlopende operarollen waaronder Tauride in Händel's Arianna in Creta, Unulfo in Rodelinda en Goffredo in Rinaldo in de Händel Festspiele in Göttingen; de titelrol in Tamerlano in Utrecht en Amsterdam; Cornelia in Giulio Cesare met Opera Ireland; de second harlot en de Queen of Sheba in Solomon met het Israel Philharmonic Orchestra in Israël; La Messagiera en Proserpina in Monteverdi's L'Orfeo bij de Bayerische Staatsoper in München en Speranza in het Teatro Liceu, Barcelona; de titelrol in Rossini's La Cenerentola in Kaiserslautern en Rosina in Il Barbiere di Siviglia in London; Olga in Eugene Onegin bij de Nationale Reisopera en bij Opera North; Geneviève in Pelléas et Mélisande; de Derde dame in Die Zauberflöte voor L'Opéra National de Paris, Orfeo in Gluck's Orfeo ed Euridice met Scottisch Opera en Kate in Britten's Owen Wingrave in de Vara-Matinee in het Concertgebouw te Amsterdam.

Als Cenerentola in Kaiserslautern 2000

Cécile heeft ook een uitgebreid concert- en oratoriumreperoire zoals Bach's Weihnachtsoratorium met het Combattimento Consort olv Jan Willem de Vriend, Matthäus Passion met het Residentie Orkest olv John Nelson en Bach's Hohe Messe met Jordi Savall in Cuenca, Symphony nr. 9 van Beethoven in Japan en met Jaap van Zweden met het Orkest van het Oosten, en de Nederlandse première van Rihm's Deus Passus met het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Marcus Stenz.

Verder werkte ze met dirigenten als Ivor Bolton, Richard Farnes, Claus Peter Flor, Nicholas McGegan, Armin Jordan, Raymond Leppard, Kenneth Montgommery, Lawrence Renes, Ed Spanjaard en Jos van Veldhoven.

In de nabije toekomst zal Cécile te horen zijn als Dianora in Almeida's La Spinalba in Porto en third girl in Zemlinski's Der Zwerg in de Matinee, Concertgebouw Amsterdam.

Als Unulfo in Rodelinda, Händel Festspiele in Göttingen 2000

Bij de Nationale Reisopera zong zij de rol van Tauride in Arianne in Creta onder leiding van Jed Wentz met wie ze ook Mitridate (Farnace) and La Clemenza di Tito (Sesto) for Brilliant Classics (Kruidvat) heeft opgenomen.

Uit Mitridate, rè di Ponto, de aria van Farnace: Va, l'error mio palesa

Discografie:

G.F. Händel Arianna in Creta

Philharmonia Baroque olv Nicholas McGegan NDR

G.F. Händel Rodelinda

Concerto Köln olv Nicholas McGegan NDR

G.F. Händel Rinaldo

Concerto Köln olv Nicholas McGegan NDR

W.A. Mozart Mitridate, Rè di Ponto

Musica ad Rhenum, olv Jed Wentz Brilliant Classics

W.A. Mozart La Clemenza di Tito

Musica ad Rhenum, olv Jed Wentz Brilliant Classics

Henry Muldrow A Symphony of sorrow HMR

Henry Muldrow Songs of Nonsense HMR