Francine van der Heijden

" ... Mijn kennissen en vrienden die haar gehoord hebben zijn wild enthousiast over haar, ik eveneens ... "

reacties 2003, Harald ter Haar

'Francine van der Heijden is op haar best in de idyllische liederen die bij haar glans en poëzie krijgen.'

Haagsche Courant

Francine van der Heijden,sopraan, geb.1964

Eigenlijk is ze gewoon de sopraan van om de hoek. Francine van der Heijden woont op een steenworp afstand van het Nijmeegse centrum, onopvallend als moeder van een zoontje van twintig maanden en echtgenote van een raadslid. Een sopraan die ook gewoon langs de schappen van het Kruidvat loopt. Niet voor de shampoo maar voor haar 'eigen' cd's in de onvolprezen Mozart Editie van de drogisterijketen.

Gelderlander 17-10-2002, Maarten-Jan Dongelmans

Sopraan Francine van der Heijden geboren in Berghem studeerde solozang aan de conservatoria van Maastricht (gedurende drie jaar bij Frans Kokkelmans), Londen en Den Haag, waar zij haar opleiding afsloot. Zij maakte deel uit van de operaklas van het Haags Conservatorium, waar zij les had van o.m. Diane Forlano. Aansluitend volgde zij cursussen aan de Britten Pears school te Aldeburgh en bij het Internationaal Operacentrum Nederland, en nam zij deel aan diverse masterclasses.

Francine van der Heijden, sopraan Francine van der Heijden, sopraan

Francine van der Heijden kan inmiddels terugkijken op een respectabel aantal cd-opnamen en televisieregistraties, waaraan zij haar medewerking verleende. Bovendien werkte ze samen met dirigenten als Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Oleg Caetani en Peter Eötvös. Met Jed Wentz en zijn orkest Musica ad Rhenum nam zij eerder een cd op met muziek van Ruppe (NM Classics). De samenwerking met Jed Wentz werd gecontinueerd door haar medewerking aan de opnames van cd's van een aantal Mozart opera's voor het huislabel 'Brilliant Classics' van 'Kruidvat', te weten Il Re Pastore (Elisa), Mitridate (Aspasia), Il Sogno di Scipione (Licenza) en La Clemenza di Tito (Servilia). Tevens nam zij nog een cd op met Mozartaria's, ook in de 'Brilliant Classics' reeks: Mozart Edition volume 24, Concert Arias, Songs.