Quirijn de Lang

"De jeugdige bariton Quirijn de Lang heeft inmiddels helemaal zijn draai gevonden in een kwikzilveren Papageno met een grote vocale persoonlijkheid"

Brabants Dagblad, 13 februari 2001, Paul Korenhof

Quirijn de Lang

De Nederlandse bariton Quirijn de Lang (1977) studeerde aan het prestigieuze Curtis Insitute of Music in Philadelphia (VS). Gedurende zijn studie zong hij vele rollen zoals Gugielmo in Così fan Tutte, Masetto in Don Giovanni en Demetrius in A Midsummer Night's Dream.

Op 22-jarige leeftijd maakte hij zijn professionele debuut als Papageno voor de Nederlandse Reisopera. In die rol werd hij door de pers aangeprezen als een opwindend en bekwaam jong talent, met een sterke en soepele stem en een grote aanwezigheid op het toneel. Voor de rol van Papageno kreeg hij de prijs voor het beste prestatie van het seizoen. Hij herhaalde de deze rol bij de Nederlandse Reisopera onder dirigent Ton Koopman in mei 2000 en februari 2001.

Quirijn de Lang is ook een ervaren zanger van Duitse en Italiaanse liederen, en heeft in Milaan, Turijn, Asti, Philadelphia en Amsterdam recitals gegeven.

Hij opende in 2002 het Grachtenfestival in Amsterdam met een unieke liederencyclus in vijf talen. Sinds hij Ned Rorem's cyclus Evidence of Things not Seen zong bij de Philadelphia Chamber Music Society, voert Quirijn veel 20e eeuws werk uit. Daaronder bevinden zich liederenprogramma's van Korngold en Charles Ives.

In februari 2003 maakte hij zijn debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw als solist in Roussel's Évocations met het Radio Filharmonisch Orkest.

Quirijn de Lang als Papageno in Mozart's Zauberflöte

 

Gedurende het seizoen 2001 voerde Quirijn de Lang de rollen van Malatesta in Don Pasquale voor het Curtis Opera Theatre, Tarquinius in The Rape of Lucretia voor het Internationaal Opera Centrum Nederland, Orphée in Les Malheurs d'Orphée in het Vredenburg te Utrecht en Steward in de premiére op het vaste land van Europa van Flight voor de Nederlandse Reisopera.

Verdere projecten in het seizoen 2002-2003 waren onder andere L'Horloge Comtoise in l'Enfant et les Sortilèges, Escamillo in La Tragédie de Carmen met Micha Hamel en Pierre Audi. Voor zijn Vlaamse debuut zong hij Marco zingen in de legendarische Il Trittico productie van Robert Carsen. Later in het operaseizoen nam hij de titelrol in de wereldpremière van Achilleus van W. Hendrickx voor zijn rekening bij de Vlaamse Opera, en keerde hij terug bij de Nationale Reisopera als Fürst Ottokar in Der Freischutz.

Quirijn de Lang is gastlid van de Nederlandse Opera Studio.

Quirijn de Lang's eigen website: quirijndelang.nl

bronvermelding: o.a. : Idiaal! artist management

Quirijn de Lang